Alla inlägg den 17 augusti 2012

Av Inger - 17 augusti 2012 18:00

Kära vänner!


Tidigt denna gudomliga morgon tvagade jag mig och begav mig för att inta en såväl riklig som delikat frukost. Den bestod av allehandla rotfrukter som voro skivade och även rivna. Dessutom fanns på det ymniga bordet i gustaviansk stil, ett flertal exotiska frukter, som banan, apelsin, päron och till och med meloner. Som vanligt fanns det en för magen så nyttig grovgröt, denna morgon en rågmjölsgröt. Delikat vet jag inte, men den mättade. Ett flertal brödsorter fanns att tillgå, tillika ett par olika pålägg, som mese och mjuk ost.

Då vi ätit oss mätta och behagliga, var det så dags för ett föredrag. Vår eminenta sjuksköterska Gunnel, förtäljde för oss betydelsen av att kommunicera, liksom hur vårt kroppsspråk ser ut. Vi voro uppspelta och mycken glädje kom ur våra hjärtan och munnar.

Något senare på dagen skulle vi lära in hur man lagade vegetarisk mat. En ung hushållslärarinna förtäljde olika delar ur receptet samt visade huru vi skulle hacka och skära. Som gammal husmor gick allt med glans, och min moatjé visade sig vara lika duktig.

Som vi voro sena fingo vi hasta genom korridorer och trappor för att hinna till något modernt, som kallas meditation. Vi stodo vid våra stolar för att "tänka oss genom kroppen", vi fann det lite besvärligt ehuru våra hjärtan klappade så fort efter språngmarschen.

Nu, efter en lika delikat middag, skola vi få underhållning i form av en resa "Genom Österåsens tid". Intressant på min ära, jag ilar genom korridorerna så fort min ledsagarkrycka tillåter.

Slutar så min rapport med ett glatt tillrop: "Må gott"!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min barndoms somrar på Björkön


Ovido - Quiz & Flashcards