Direktlänk till inlägg 31 december 2014

Tankar om året som gått och det som kommer

Av Inger - 31 december 2014 11:54

  Detta är jag, Inger.

Året som gått, har varit vänligt mot mig och min familj. Inga särskilda sjukdomar, ingen har dött, ingen har fötts. Sommaren var underbar, utom midsommar som var den vanliga fleesejackor o kepshelgen. Men vi var ett stort gäng som hade jättetrevligt! Lena och Roine, våra goda vänner, var med oss även denna midsommar.

Efter midsommar köpte vi en liten husvagn i Gävle, med den for vi norrut mot Piteå och fick träffa våra kära vänner Signhild och Erik som åkt upp från sitt hem i Småland, för att tillbringa sommaren i sin fina stuga där uppe. Så trevligt att träffas och äta surströmming med dem.

På väg hem, for vi en sväng för att se Storforsen, mäktigt! Åsele, Lycksele och den vägen hemåt, vi mötte ett otroligt, fascinerande oväder med regnstorm och åska, även det mäktigt! Väl hemma efter några fina nätter i Hubert, öppnade Bengan loppis i garaget.. Lite åkande hit o dit till Sösjö, så var det plötsligt höst. Vi vintrade i stugan, och så var det bara att vänta in vintern. Den kom sent, men vi fick några smällkalla dagar och några dagar med snö. 


I november togs datortomografi på mig och senare ultraljud på min lever, då något syntes i den. I slutet på den månaden togs nytt ultraljud, denna gång med kontrast, läkarbesök andra december, då jag fick tid för leverbiopsi. Den artonde gjordes biopsin och igår fick jag svar att det var bröstcancerceller i metastaserna i levern. Det betyder att jag ska börja med cytostatika den trettonde januari.

Hur nästa år blir, det kan jag bara tänka mig, men jag vet att jag ska kämpa allt jag kan, för jag vill inte lämna in än!

Att jag går ut med detta så här, beror på att det blir fler som delar min börda och då känns allt lättare. 

Jag har så fin familj och några underbara vänner som stöttar mig, så med dem och mitt fortfarande goda humör, ska väl detta gå vägen! Dessutom vet jag att också en högre makt stöttar mig!

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag mig och er alla!


 
 
Ingen bild

harrieth.jac@hotmail.com

31 december 2014 13:07

Du tappra kvinna 💖klart du fixar detta, Snäckan du vet att vi är 19 starka kvinnor som bildar en ring runt dej och ger dej krafter. Ett tufft år väntar på dej, men jag tror att, eller vet att du kommer att hitta guld korn i allt detta. Men lova mej att du bryter ihop emellan åt också för det måste man oxå få lov att göra. Puss i pannan Snäckan ☺

Inger

31 december 2014 16:32

Tack snälla du! Ja jag vet ju inte hur jag kommer att reagera på cellgifterna, mer än attjag tappar håret. Illamåendet hoppas jag slippa så ofta, det känns värst.
Jag lovar att bryta ihop ibland, så du får peppa o trösta mig! Kram pärlan🐝💕

 
Ingen bild

skrivmoster

31 december 2014 13:17

Käraste syrsa ... du vet att jag finns med dig i tankar och handlingar så gott det går, när du börjar din behandling. Många kommer att peppa dig och stötta dig - inte minst din familj. Vi ska ju ses till våren, så förhoppningsvis får du ha orken och lusten för en resa. Jag tror att det ska gå bra fast inte cellgifterna är snälla precis. Du klarar det! Kram och ha en fin nyårsafton och så går vi in i det nya året med bestämda steg och fast beslutna att "till våren ses vi!" Det gör vi!!

Inger

31 december 2014 16:42

Tack kära du!
Ja jag vet ju att du tänker på mig och är med mig i tankarna då jag börjar min färd mot C! För det är ju en resa jag ska ut på, en resa mot förhoppningsvis krympta metastaser och förlängt liv. Marie o Annette med män kommer till oss och fixar mat för ikväll, så vi får det bra. De firar in nya året med oss, ska bli så trevligt. Vi var bjudna till Annalenas, men de blir ett stort och livligt sällskap så vi firar hemma istället. Gott nytt år till dig o Erik och visst ses vi!kram💕

 
Ingen bild

Kajsa

31 december 2014 14:25

Det var ju tråkigt😯 Tror nog att du med ditt goda humör och kämpaglöd och många av dina vänner o fb - vänners hjälpen dig på vägen så ska du vinna över C. Du är verkligen den största kämpe jag träffat 😊 Ha nu en riktig skön nyårshelg. Önskar dig och Bengt ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR! KRAM från oss två I Vegeholm 😊 💞

Inger

31 december 2014 16:35

Tack Kajsa! Jag hoppas för egen del att allt går bra, det är mest illamåendet jag är rädd för, avskyr att kräkas o må illa! Håret far, det vet jag och det känns sorgligt, men det kommer ju tillbaka.
Gott nytt år till er också o kram!

 
Ingen bild

Britten

1 januari 2015 16:13

Allra käraste syster! Detta fixar du, det är en tuff resa, men med ditt goda humör och din livsglädje kommer det att gå!
Du vet var mina tankar och allt mitt stöd finns!
Varma nyårskramar till dig och Bengan från Bosse och mig!
Britten 🐝🐞💖💖💖

 
Ingen bild

Ingela

8 januari 2015 12:51

Du har summerat året på ett fint sätt även om det slutade onödigt dumt. Men med ditt goda humör och positiva anda kommer du spöa skiten ur ca igen! Det är jag säker på! Gäller bara att orka och stå emot när det är tufft. Precis som Harriet skriver så finns vi som en styrkering runt dig en extra ring utanför dina närmaste som kramar ännu tätare förstås. (Om det går att krama tätare än vad vi gör, iofs) ;) Nu laddar vi för att det här året ska bli bra trots att det kommer bli tufft! Vi ska ju ses framöver, eller hur? KRAM min finaste "storasyster"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - 28 september 2014 16:10

  Det här är min Bengan. Fotot är från då vi var i Skåne i fjol, närmare bestämt i Viken där vi hyrde hus av kära Evy. Inte kunde vi då veta att det skulle bli sista gången vi fick bo i detta vackra hus och träffa den allra finaste värdinnan med den...

Av Inger - 13 september 2014 15:23


   Idag är en "sån" dag, en tänk- o funderingsdag. Tänker ofta på C i dag. Många negativa tankar far över mig, det både finns och finns inte en orsak till tänkandet. Jag tror att vi alla har sådana dagar, då vi kanske har drömt något otäckt och känsl...

Av Inger - 26 augusti 2014 18:18


   Nää, tänkte bara sätta in en tårt o kakbild för att väcka er uppmärksamhet.   Idag har jag varit på träningslokal, vilket var längesedan. Men jag är ju med i en utmaning att träna 3ggr/vecka med redovisning på söndagar, därför måste jag gör...

Av Inger - 1 augusti 2014 14:32


   Idag fyller en av mina svärsöner år, grattis Patrik! Idag är det också min älskade pappas födelsedag..ja han lever ju inte, men jag tänker på honom lite extra varje första augusti. Han föddes 1906 och vägde över fem kilo och läkaren sa att hans ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min barndoms somrar på Björkön


Skapa flashcards