Direktlänk till inlägg 17 augusti 2012

Rapport från ett hälsohem

Av Inger - 17 augusti 2012 18:00

Kära vänner!


Tidigt denna gudomliga morgon tvagade jag mig och begav mig för att inta en såväl riklig som delikat frukost. Den bestod av allehandla rotfrukter som voro skivade och även rivna. Dessutom fanns på det ymniga bordet i gustaviansk stil, ett flertal exotiska frukter, som banan, apelsin, päron och till och med meloner. Som vanligt fanns det en för magen så nyttig grovgröt, denna morgon en rågmjölsgröt. Delikat vet jag inte, men den mättade. Ett flertal brödsorter fanns att tillgå, tillika ett par olika pålägg, som mese och mjuk ost.

Då vi ätit oss mätta och behagliga, var det så dags för ett föredrag. Vår eminenta sjuksköterska Gunnel, förtäljde för oss betydelsen av att kommunicera, liksom hur vårt kroppsspråk ser ut. Vi voro uppspelta och mycken glädje kom ur våra hjärtan och munnar.

Något senare på dagen skulle vi lära in hur man lagade vegetarisk mat. En ung hushållslärarinna förtäljde olika delar ur receptet samt visade huru vi skulle hacka och skära. Som gammal husmor gick allt med glans, och min moatjé visade sig vara lika duktig.

Som vi voro sena fingo vi hasta genom korridorer och trappor för att hinna till något modernt, som kallas meditation. Vi stodo vid våra stolar för att "tänka oss genom kroppen", vi fann det lite besvärligt ehuru våra hjärtan klappade så fort efter språngmarschen.

Nu, efter en lika delikat middag, skola vi få underhållning i form av en resa "Genom Österåsens tid". Intressant på min ära, jag ilar genom korridorerna så fort min ledsagarkrycka tillåter.

Slutar så min rapport med ett glatt tillrop: "Må gott"!

 
 
Ingen bild

Ingela

17 augusti 2012 18:37

Hahaha... Underbart med "gammel-svenska". Du skulle ta mig tusan ta och skriva en bok, vet du det? Du har sån talang för ordens kraft liksom! Sköt om dig och MÅ GOTT du med! Kram :)

Inger

22 augusti 2012 15:24

Ja jag kände för att skriva lite som "SF-journalen", det sitter i väggarna här liksom. Jodå, jag har nog funderat på att försöka ge ut någon form av bok, vi får se vad det blir. Tack o kram!

 
Ingen bild

Britten

17 augusti 2012 19:28

Kram på dej "krutgumma"! <3<3

Inger

22 augusti 2012 15:22

Haha, jag är visst en krutgumma! Tack goaste Britten, kram!

 
Ingen bild

sussi

17 augusti 2012 21:33

kan man annat än li glad när man läser vad du skrivit du är so go Inger<3

Inger

22 augusti 2012 15:21

Tack Sussigumman, kram!

 
skrivmoster

skrivmoster

19 augusti 2012 13:33

Käraste syrsa! Det synes mig som om du åtnjuter det bästa av livets olika gåvor. Både det lekamliga och andliga tillgodoses på ett förnämligt och förhöjande sätt. Ditt språk har genomgått en radikal förändring och jag förmodar att det kan vara de nyttiga vitaminerna och de goda orden, som intagit sin plats i denna synnerligen sunda kropp. Med glädje noterar jag de små nöjda tillropen som ej synas men väl kännas mellan raderna. Önskar dig kära syrsa en fortsatt givande tid i hälsans förtecken.

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Inger

20 augusti 2012 08:51

Dina rader gör mig så glad! Må vara att jag har en sund själ, men min lekamen torde inte vara så sund, ehuru jag intar kaffe vaje dag.Din kommentar tackar jag för, den beredde mig som sagt, stor glädje och jag känner förvisso en tacksamhet som gränsar till underkastelse.Med tillgivenhet, syrsan

 
Ingen bild

Annika

26 augusti 2012 16:48

"Vi voro uppspelta och mycken glädje kom ur våra hjärtan och munnar."
En rad som dina bloggläsare säkert delar med varandra, efter att ha läst dagens kåseri från Hälsohemmet anno 1910.

Dock en liten, liten fundering; varför ilar ni mellan aktiviteterna?
Är det ett överambitiöst schema, eller kan det vara som så att det är mellansnacket som tar för lång tid? Eller rentutav en kombination av båda elementen. BANG, där slog jag huvudet i ett. Ska be HSIHES flytta på sig. Han pratar alltid för mycket.
Bästispuss på kind ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - 31 december 2014 11:54


  Detta är jag, Inger. Året som gått, har varit vänligt mot mig och min familj. Inga särskilda sjukdomar, ingen har dött, ingen har fötts. Sommaren var underbar, utom midsommar som var den vanliga fleesejackor o kepshelgen. Men vi var ett stort gän...

Av Inger - 28 september 2014 16:10

  Det här är min Bengan. Fotot är från då vi var i Skåne i fjol, närmare bestämt i Viken där vi hyrde hus av kära Evy. Inte kunde vi då veta att det skulle bli sista gången vi fick bo i detta vackra hus och träffa den allra finaste värdinnan med den...

Av Inger - 13 september 2014 15:23


   Idag är en "sån" dag, en tänk- o funderingsdag. Tänker ofta på C i dag. Många negativa tankar far över mig, det både finns och finns inte en orsak till tänkandet. Jag tror att vi alla har sådana dagar, då vi kanske har drömt något otäckt och känsl...

Av Inger - 26 augusti 2014 18:18


   Nää, tänkte bara sätta in en tårt o kakbild för att väcka er uppmärksamhet.   Idag har jag varit på träningslokal, vilket var längesedan. Men jag är ju med i en utmaning att träna 3ggr/vecka med redovisning på söndagar, därför måste jag gör...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min barndoms somrar på Björkön


Ovido - Quiz & Flashcards