Direktlänk till inlägg 11 augusti 2012

Snart...

Av Inger - 11 augusti 2012 16:02

  Så här ser det ut på baksidan av byggnaden, dit jag ska på måndag. Ett fantastiskt hus som har historiska anor från sanatorietiden. Många är de människoöden som formats inom dessa väggar...ja även utanför.

Uppe i skogen ovanför husen, finns ett stort träd som är fullt med hårnålar från kvinnor som överlevt sina lungsjukdomar. Varför nålarna i trädet, det ska jag ta reda på. Man kan fortfarande (om man är sensitiv nog) höra suckar från gångna tider i de långa korridorerna och det sägs att i vissa rum hörs konstiga ljud från förr...


Nå, jag är redo för min artondagars helvegetariska kost, mindfulness, vattengympa, föredrag, kostlära, promenader med Ernst, avslappning till Jeas mjuka röst (och många snarkningar från väääldigt avslappnade människor) olika provtagningar, taktilmassage osv.


Jag har fått fotvård, nyslingad kort frisyr, Zometa, PK-prov (som ska tas igen på Ö-åsen då mina värden svajar pga för stort intag av Alvedon ett tag). Jag har packat en gigantisk resväska med massa saker som jag aldrig kommer att behöva, en mindre väska med skor, tantsnusk, smink och en massa shampon och grejer som jag heller inte kommer att använda. En tredje väska med baddräkt, extrabröst, små plastpåsar att lägga blöt baddräkt i (erfarenhet), kam o spegel. En fjärde väska som innehåller dator och dosa och sladdar, viktig väska. Så ska jag ha med både En-ok lila och En-ok blå, Ernst ska med så klart, men Rulle lämnar jag hemma.

Ja, på måndagmorgon klockan 8,30 bär det iväg. Ska kännas konstigt att så stor del av augusti bara försvinner liksom, det är höst då jag kommer hem! Bengan ska nog jobba med verandan, så han har att göra. Mat till honom lär gå bra, han brukar bli syndomtyckt och bli bjuden på middag här och där. Annars så har vi handlat en massa ungkarlsmat till honom.

Jag kommer att sakna min nya säng, jag sover så skönt i den, hissar mig upp o ned, viker ihop mig på mitten med benen högt, ändan i en böj o huvudet högt upp. Jättekul har jag! Jaja, jag kommer ju snart hem, börja inte få ånger nu Inger!! Du ska njuta av din vistelse där uppe som ska bli SÅ bra för dig, tänk så!


Sköt om er, man vet aldrig hur länge man har sig!

 
 
Ingen bild

Britten

11 augusti 2012 16:51

Tur att du har viktigaste väskan med dig så att vi kan få rapport(er)!
Helst dagligen, men det hinner/orkar du nog inte ... Ta väl hand om dig och njut av dina dagar på Österåsen, dagarna kommer att rrusa iväg!
Långtidskramar i mängd! Britten

Inger

11 augusti 2012 18:26

Tack Britten för kommentar o kram! Ja jag lär väl göra en sammanfattning av mina dagar där, jag brukar skriva dagbok. Hehe, ja jag blev lite "hemsjuk" redan nu, men som du säger, tiden går fort!
Långtidskram till dig också!

 
Ingen bild

Gunilla

11 augusti 2012 18:02

Det är ju ett otroligt fint hus och fint runt omkring där uppe. Jag blev så imponerad av inredningen, fina trappan m m, när jag var där.

Härligt att få leva så sunt så pass lång tid. Det skulle man ju behöva. Och att du får ta med dig de små trevliga karlarna. Tur att du har Bengan hemma som håller ställningarna.

Hoppas att du får en skön och stärkande tid där uppe

Kram!

Gunilla

Inger

11 augusti 2012 18:23

Tack Gunilla! Ja det är så fint där uppe, enkla rum, men härligt omkring. För att inte tala om all den vackra konsten! Jag och mina karlar tackar för kramen!

 
irja

irja

12 augusti 2012 16:22

Hej Inger !!!
Hamna här av en slump, kul att titta in hos dig...
Det blir nog grejt, där på Österåsens hälsohem. tänk så trevligt med alla spöken, då är man aldrig liksom ensam.. Ler, Ja visst packar man med en massa onödiga saker också, men,men man vetaldrig, de kan ju komma till pass..... Du undrar nog vem jag är, jag heter Irja, kallas ofta för Ia, bor norr om Piteå efter den vackra norrlandskusten,ute på landet med min man och fyrbenta familjemedlemmen Lucky, en Labrador Redriver Jag har haft bloggpaus nu sen april , av personliga skäl,men kommer att datera upp de i dagarna igen, för nu känner jag mig starkare igen, men inte stark...
Önskar dig Inger allt gott och ha de bra ,
Styrkekram Ia...

http://40-talisten. bloggplatsen . se

Inger

14 augusti 2012 14:52

Hejsan Ia! Vad roligt med ny läsare, sånt gillas!
Jodu, här spökas det minsann...ja inte äkta då, men vi har kul här.
Har jag sett dig hos "skrivmoster" månne?
Jag ska titta in på din blogg! Kram o tack!

 
Ingen bild

Kajsa

12 augusti 2012 17:22

Inger, detta är du värd. NJUT och ha det riktigt bra. Kram Kajsa!

Inger

14 augusti 2012 14:43

Tack Kajsa, jag njuter för fulla muggar! Har just smugit i mig en chokladbit...ja ekologisk så klart!Kram!

 
Loka

Loka

14 augusti 2012 07:28

När jag skriver detta är du redan där! Hoppas att det blir så avkopplande som du tänkt dig, harmoniskt och skönt. Vad spännande det låter med hårnålarna i trädet. Den byggnaden rymmer alla gånger både djupa suckar, skratt och gråt, frustration och ånger. Vilka kval som genomlidits..

Välkommen hem säger jag =)

http://hosika-ika.blogspot.se

Inger

14 augusti 2012 14:41

Tack snälla du för att du läste och kommenterade!
Ja det här huset har nog sett många livsöden, kommer nog att se också.
Det är rogivande att vara här och bara få tänka på sig själv, inte helt fel.
Ska som sagt ta reda på hur hårnålsträdet kom till.

 
skrivmoster

skrivmoster

14 augusti 2012 22:34

Jag har "minnen" från detta ställe sen jag bodde i landskapet. Där var dom så sjuka ... så tänkte vi och det var ju sant. Somliga kom ju inte hem igen ... Hårnålarna låter spännande. Det får du berätta!

Ta hand om dig nu och njut av allt som bjuds! Jag vet att du har trevligt sällskap och dessa dagar gör dig gott. Märker att du är "välpackad" som vanligt!! Ja ja vi är ju såna!!

Kramar till dig syrsan! Hoppas vi hörs ibland!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Inger

15 augusti 2012 10:39

Jag har fortfarande inte tagit reda på om detta med hårnålarna, men ska!Ja det är många suckar i dessa korridorer, men bara vänliga sådana.
Klart vi hörs! Kraam!!

 
Ingen bild

Annika

26 augusti 2012 16:28

Det låter helt fantastiskt härligt!
NJUUUUUUUT & ha kul i bassängen.
Ett litet Flipperhopp i kan du väl försöka åstadkomma nu när vattnet bär dig? Om så bara en centimeter i uppåtgående riktning, med massor av fnitter efteråt? Offra på mig?

 
Ingen bild

Annika

26 augusti 2012 16:29

Det låter helt fantastiskt härligt!
NJUUUUUUUT & ha kul i bassängen.
Ett litet Flipperhopp i kan du väl försöka åstadkomma nu när vattnet bär dig? Om så bara en centimeter i uppåtgående riktning, med massor av fnitter efteråt? Offrar du dig? Tänk på mig, så går det lättare. Kanske.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - 31 december 2014 11:54


  Detta är jag, Inger. Året som gått, har varit vänligt mot mig och min familj. Inga särskilda sjukdomar, ingen har dött, ingen har fötts. Sommaren var underbar, utom midsommar som var den vanliga fleesejackor o kepshelgen. Men vi var ett stort gän...

Av Inger - 28 september 2014 16:10

  Det här är min Bengan. Fotot är från då vi var i Skåne i fjol, närmare bestämt i Viken där vi hyrde hus av kära Evy. Inte kunde vi då veta att det skulle bli sista gången vi fick bo i detta vackra hus och träffa den allra finaste värdinnan med den...

Av Inger - 13 september 2014 15:23


   Idag är en "sån" dag, en tänk- o funderingsdag. Tänker ofta på C i dag. Många negativa tankar far över mig, det både finns och finns inte en orsak till tänkandet. Jag tror att vi alla har sådana dagar, då vi kanske har drömt något otäckt och känsl...

Av Inger - 26 augusti 2014 18:18


   Nää, tänkte bara sätta in en tårt o kakbild för att väcka er uppmärksamhet.   Idag har jag varit på träningslokal, vilket var längesedan. Men jag är ju med i en utmaning att träna 3ggr/vecka med redovisning på söndagar, därför måste jag gör...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min barndoms somrar på Björkön


Ovido - Quiz & Flashcards