Direktlänk till inlägg 21 september 2013

Snart ska det vintras och längtas

Av Inger - 21 september 2013 21:13

   Hösteldning nedanför vår stuga. Bengan, Patrik, Annette och Marie har hjälpts åt att fälla några träd som stod "i vägen" för solen att komma åt. Kvistning, dragning av ris till en jättehög som sedan tuttades på och brann som sjutton.   Jag stod till tjänst med saft och vatten, fika och mat till den hårt arbetande familjen. Det var mäktigt med jättebrasan då det var mörkt ute, flygande gnistor såg ut som eldflugor i natten.

Nu är det färdigeldat för i år, nästa gång vi far upp är det förmodligen vintring. Lite vemodigt, som alla höstar förut. Men det beror på vädret, blir det fina dagar så väntar vi med vintringen.


Igår fick jag min Zometabehandling, så idag har det varit en vilodag. Jag hade morgonrocken på ända till klockan tre...men då hade jag duschat, druckit kaffe ute och ätit sen lunch. I morron ska vi gratulera det senaste barnbarnsbarnet  Truls, som fyllt ett år, det blir trevligt att få träffa en del av familjen.


Dagarna går och min sämsta årstid kommer närmare inpå. Jag har aldrig varit förtjust i hösten, då är det så förtvivlat långt till sommaren! Dessutom dör allting, visserligen med färg och fras, men likväl dör naturen. En del säger att naturen går till vila, men vad är det för vila med slajmiga, brungråa blad, svampar som blir till snor och träden får bara skelettet kvar. Ok, den första snön är härlig, men inte halkan!  Deppig? Jag? Haha nä inte då! Jag vill bara vräka ur mig så känns det bättre sedan. Tack och lov så är jag inte drabbad av någon som helst depression varken vår eller höst, bara lite leda. Jag känner med er som verkligen har perioder då ni är "under isen", måste vara skitjobbigt!


Men vet ni vad som väntar mig? Jo min PRO-kurs där vi skriver om våra liv och läser upp för varandra, hur kul som helst! Dessutom ska jag på skrivarkurs första helgen i oktober på Österåsen! Det ni! Finns det något bättre än att ha en längtan? Jag tror inte det. Åh vad jag ska njuta på Åsen, vältra mig i vegetarisk frukost, lunch och middag! Jaa, jag får vältra mig i den varma och goa bassängen också, ta såna där skumkorvar och ligga och flyta runt medelst tåvickning och fingerfladdring. Kanske det blir en prommis upp till "Utsikten"..ja den första då, man ska inte överdriva hurtigheten!

Sen då, när det roliga är över? Ja då blir det till att planera inför min fyllerårdag! Och sen börjar det bli jultankar och nytt år och en massa födelsedagar och  sen är det helt plötsligt vår!! Ja där ser man, tiden går fort när man har kul.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt (har en BRA bok!) så gonatt på er som orkat läsa mina hattiga rader.

Sköt om er,  "vi har oss bara en gång"!    


 
 
Britten

Britten

21 september 2013 23:32

Tror att en längtan är ett måste! Något att se fram emot och när man nått det målet, sätter man upp ett nytt och vips vad fort tiden går ... Snart är vi där igen ... Kram goa syster! Sköt väl om dig!

http://..

Inger

22 september 2013 21:39

Tack Britten! Ja att ha en längtan i livet är nödvändigt tror jag. Sedan kan de ju variera. Längtorna.
Kram o sköt om dig du också!

 
skrivmoster

skrivmoster

22 september 2013 06:26

Ja det är ett visst vemod över hösten även om jag inte heller känner någon depression, tack och lov. Det är väl detta att man vet att vintern kommer sen ... Hösten är vacker med sina färger men det är också allt.
Men DU så roligt att åka på en skrivarkurs! Dessutom finns så mycket annat där på Åsen som du kan njuta av!! Där är du rätt hemma!
Vi "vintrade" rekordtidigt i år som du vet och det var inte kul eftersom vi inte heller vet NÄR vi kan återvända eller OM ... men det finns ett hopp som aldrig dör.

Må så gott och njut av alla små guldkanter som dyker upp! Morgonrocksdagar borde vi alla ha!! Kramar om dig syrsan!! Snart är det vår igen och DÅ!!! Och "fylleriet" är ju en härlig guldkant också!!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Inger

22 september 2013 21:47

Tack för att du kommenterar då jag är så dålig på din sida..skäms lite.
Ja det ska bli härligt att komma upp igen, även om det bara är för en helg. Har ju en viss vana nu...
Men du, nog sjutton ska ni komma upp till er stuga och vi får fara både söderut o norrut kanske, pust!
"Fylleriet", nu blev det fniss! Ja guldkanter älskar vi!!
Kram syrsan

 
Ingen bild

Lillemor S

22 september 2013 12:29

Du har mycket att se fram emot kära Inger!
Tiden kommer att flyga iväg och snart är du
tillbaka i stugan. 😊

Tänk bara, underbara dagar uppe på Åsen!
Där får du njuta av mycket. Jag har ju varit där
flera gånger så jag vet ju vad vi andra går miste om.
Och förresten så blir det nog en mild vinter
för det finns inga rönnbär.
Kram till dig du fina! ❤

Inger

22 september 2013 21:41

Tack snälla du!
Ja jag hoppas att det blir mindre snö än i fjol så den försvinner fort, fort.
Visserligen ska vi vara på Åsen bara över en helg, men jag ska njuta, lita på det!
Kram Lillemor!

 
Ingen bild

Ingela

6 oktober 2013 10:09

Nu först hittar jag in i din fina blogg igen! Här kan man alltid hämta goda skratt och kloka ord! Din beskrivning av höstens nedbrytning är ju slående! *haha* Du kan verkligen skriva så man ser allt framför sig. Behöver du ens gå på en skrivarkurs? JO, gör det för de har massor att lära av DIG! Härligt med Österåsen där du är just nu när jag skriver. Du har massor av bra saker att se fram emot, så den här hösten kommer du inte hinna bli less på ens. Massor med kramisar <3

Inger

9 oktober 2013 00:14

Tack snälla Ingela!
Ja hösten har aldrig varit min favorittid, men jag får nog tänka om lite sedan jag var på Österåsen nu sist. Där upplever man naturen på ett särskilt sätt med djupa dalar ned mot Ångermanälven, där molndimmorna ligger kvar som mjuka tussar när man står på höjden och tittar ned. Gissa att vi hade trevligt på skrivarkursen!!
Kram Ingela!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - 31 december 2014 11:54


  Detta är jag, Inger. Året som gått, har varit vänligt mot mig och min familj. Inga särskilda sjukdomar, ingen har dött, ingen har fötts. Sommaren var underbar, utom midsommar som var den vanliga fleesejackor o kepshelgen. Men vi var ett stort gän...

Av Inger - 28 september 2014 16:10

  Det här är min Bengan. Fotot är från då vi var i Skåne i fjol, närmare bestämt i Viken där vi hyrde hus av kära Evy. Inte kunde vi då veta att det skulle bli sista gången vi fick bo i detta vackra hus och träffa den allra finaste värdinnan med den...

Av Inger - 13 september 2014 15:23


   Idag är en "sån" dag, en tänk- o funderingsdag. Tänker ofta på C i dag. Många negativa tankar far över mig, det både finns och finns inte en orsak till tänkandet. Jag tror att vi alla har sådana dagar, då vi kanske har drömt något otäckt och känsl...

Av Inger - 26 augusti 2014 18:18


   Nää, tänkte bara sätta in en tårt o kakbild för att väcka er uppmärksamhet.   Idag har jag varit på träningslokal, vilket var längesedan. Men jag är ju med i en utmaning att träna 3ggr/vecka med redovisning på söndagar, därför måste jag gör...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min barndoms somrar på Björkön


Ovido - Quiz & Flashcards