Direktlänk till inlägg 1 november 2012

Drömlik, flimrande tillvaro...

Av Inger - 1 november 2012 14:47

Hemska saker hände inatt! Jag gick omkring i huset och låste alla dörrar, stängde alla fönster, men plötsligt vid ett öppet fönster tog en främmande, skrämmande man tag i min arm. Han såg väldigt hotfull ut och jag blev skiträdd!


I samma ögonblick vaknade jag med världens flimmer. Jag blev glad att vakna ur drömmen, men rädd då flimret var så kraftigt. Jag sov lite till o från, klev upp klockan åtta, duschade ifall jag måste fara in på akuten. Man vill ju vara fräsch på sjukan, så de inte tänker  "usch vilken snuskkärring".

Flimret lugnade sig en aning, men jag tordes inte äta frukost, bara ta medicinen. Tog trycket och det var högt, pulsen låg också mycket över det normala och mätaren visade flimmer. Efter en timme hade trycket och pulsen gått ned så pass att jag åt frukost.

Flimret finns kvar, om än svagt, så jag ställde in akuten och cirkeln. Får vara hemma o ta det varligt idag.

Tänk att det alltid ska vara nånting! Men för det mesta så mår jag i alla fall bra, det gör jag nu också.


Drömmar ja, av alla mediciner jag tar har minst tre biverkningen "mardrömmar". Men jag är glad ändå, för två mediciner har biverkningen "håravfall"(heter det verkligen "avfall"?)och det har jag sluppit.

Nu har jag skrivit två inlägg på rad om sjukdomar, får verkligen sluta upp med sådana dumheter! Jag blir inte glad av det, inte heller ni som läser. Lite blir det så inför träffen med onkologen, mina tankar är fulla av sjukdomar och annat elände.

Snart, snart ska jag skriva en rolig och glad blogg, får bara trassla upp hjärnvindlingarna först.

Hörni, ha en skön Allhelgonavecka, tänd ljus för döda och levande och kramas!

 
 
Ingen bild

Gunilla

1 november 2012 15:13

Huvva! Det är hemskt med mardrömmar. Jag har det också lite då och då. Brukar vakna med hjärtklappning och är alldeles stel i kroppen. Tar ett bra tag innan jag lugnat ned mig.

Förstår att du gruvar dig inför besöket hos onkologen. Jag hoppas verkligen att det ser bra ut. Hoppas att du får en lugn och bra helg. Kram på dig!

Gunilla

Inger

1 november 2012 23:14

Tack Gunilla! Ja du har så rätt, oron finns där ju närmare läkarbesöket det blir. Nu är det datortomografi och skelettscanning att "se fram emot" först.
Trevlig helg till dig också, kram!

 
Ingen bild

Ingela

1 november 2012 15:19

Men åhh, så jobbigt med mardrömmar mitt i allt annat elände! Tycker du ska skriva av ALLA dina tankar här, det är ju som en ventil att få pysa ut sina funderingar, rädsla, skräck, glädje, lycka och ja allt som omger oss liksom. Hår-avfall, ja det låter ju inte rätt så varför heter det så? Jag tänder ett ljus för DIG Inger idag! Du är min förebild på hur jag önskar jag vore om jag var i samma sits som dig. Fortsätt skriva om ALLT, lova det! Stor KRAM som hoppas ta bort lite av din oro du bär på...

Inger

1 november 2012 23:11

Ja synd man inte kan styra sina drömmar.Men jag gissar att det var flimret som gjorde drömmen så otäck. Nja, jag får nog lugna mig lite med mina sjukdomsbloggar, jag menar det finns ju annat i mitt liv också.Fast det är skönt att skriva av sig och fint att få respons i så härliga kommentarer.Tack för den sköna kramen, det kommer en i retur till dig!

 
Ingen bild

Ankarberg

1 november 2012 16:01

Men huva va otäckt Inger!Va rädd om dig så gott de går!

Inger

1 november 2012 23:07

Tack snälla Annika för omtanken! Jag ska vara lugn o fin inatt, inget flimmer får komma, basta!

 
Ingen bild

Goldis

1 november 2012 16:56

Men fy va otäckt med detta flimmer,jag har ju lite hoppande hjärta och tycker det är så otrevligt,det är när jag blir orolig och nervös över något som det sätter igång, så blir det en ond cirkel för då blir jag ju nervös över extraslagen..du förstår vad jag menar.
Krya på dej...det är ju inställt nästa torsdag så det blir inte förrän den 15:onde nästa gång.

Inger

1 november 2012 23:03

Ja Goldis, jag är så tacksam att flimret gav med sig, jobbigt med dessa flimmernätter. Tänkte fara in, men egentligen ingen idé, jag får ingen fler konvertering sa dom senaste gången. Tror dock att jag måste få högre dos på medicin. Ja vi får se. Gunvor ringde mig o talade om vad lugnt o skönt ni haft idag :).Tack för din kommentar och omtanke!

 
Ingen bild

Britten

1 november 2012 23:01

Har just kommit hem från Clara, så jag har inte varit inne på fb tidigare idag. Tag det så vackert, var rädd om dej, förmodligen ligger en viss oro inför besöket hos onkologen. Allt kommer att gå bra!!!
Optimistkramar i massor! Britten

Inger

1 november 2012 23:05

Tack Britten! Jag tar det väldigt lugnt idag, har inte druckit kaffe ens en gång, det brukar kunna trigga igång flimret.Jodå, oron finns där. Kramar till dig gumman!

 
skrivmoster

skrivmoster

2 november 2012 13:12

Jag känner igen detta med biverkningar och mardrömmar. Eländes elände! Det är inte alls konstigt heller om du känner oro för det är ju normalt inför något man måste göra. Bra att du verkar må bättre idag och jag tänker alltid på dig. Ta hand om dig och ha en fin helg med god mat och många skratt! Det är inte svårt "i ert härliga gäng!" Hälsa till alla!

Regn och rusk, grått och mörkt. Lamporna tända hela dagen.
Kramar om dig och önskar du vore här! Hälsa B. från oss också!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Inger

2 november 2012 23:50

Får svara dig så här skrivmoster, jag gjorde nåt vajsing. Ja idag mår jag klart bättre, tack o lov! "Flickorna" med män är i Stockholm denna veckan, kommer hem i morron kväll. Då träffas vi säkert. Var hos A-L idag på kaffe o tårta, hennes bonusson fyller år. Regn o grått här också, burr.Kram o tack, B hälsar tillbaka!!

 
Ingen bild

Maria i Piteå

3 november 2012 09:06

Vilken vacker vy, har en mkt liknande bild från en utflykt i norra Jämtland men minns inte nu vad platsen, där vi var, hette, otroligt vackert. kraaaaaaaaaaaam

Inger

4 november 2012 00:14

Kram Maria! Den här platsen ligger mer i sydöstra Jämtland, inte långt från där vår stuga ligger. Ett utmärkt fiskeställe- om man köper kort. Vi brukar fara ned dit och ha med kaffe. Kram på dig!

 
Lillemor Silfvernagel Nystedt

Lillemor Silfvernagel Nystedt

7 november 2012 11:42

Hej vännen!

Klart du ska skriva om hur du har det! Det är bara bra om du delar det med oss andra.

Jag har själv aldrig haft flimmer men har en väninna som har det och måste ibland åka in till sjukhuset. De kan ju inget göra men hon känner sig tryggare. Sista gången rusade det i 12 timmar och det tar ju på krafterna också.

Nu har du väl snart varit på onkologen och har passerat det datumet och då kan du slappna av litet.

Tänker på dig!
kram

http://angermanalvens.blogg.se

Inger

7 november 2012 21:59

Tack snälla Lillemor för din omtanke! Ja att få kraftigt flimmer är skitjobbigt, man blir helt slut.Tur det finns vissa knep att ta till och förstås medicin.
Jag har fått läkartid den 19, så jag har några dagar till att gruva mig.
Stor kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - 31 december 2014 11:54


  Detta är jag, Inger. Året som gått, har varit vänligt mot mig och min familj. Inga särskilda sjukdomar, ingen har dött, ingen har fötts. Sommaren var underbar, utom midsommar som var den vanliga fleesejackor o kepshelgen. Men vi var ett stort gän...

Av Inger - 28 september 2014 16:10

  Det här är min Bengan. Fotot är från då vi var i Skåne i fjol, närmare bestämt i Viken där vi hyrde hus av kära Evy. Inte kunde vi då veta att det skulle bli sista gången vi fick bo i detta vackra hus och träffa den allra finaste värdinnan med den...

Av Inger - 13 september 2014 15:23


   Idag är en "sån" dag, en tänk- o funderingsdag. Tänker ofta på C i dag. Många negativa tankar far över mig, det både finns och finns inte en orsak till tänkandet. Jag tror att vi alla har sådana dagar, då vi kanske har drömt något otäckt och känsl...

Av Inger - 26 augusti 2014 18:18


   Nää, tänkte bara sätta in en tårt o kakbild för att väcka er uppmärksamhet.   Idag har jag varit på träningslokal, vilket var längesedan. Men jag är ju med i en utmaning att träna 3ggr/vecka med redovisning på söndagar, därför måste jag gör...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min barndoms somrar på Björkön


Ovido - Quiz & Flashcards