Direktlänk till inlägg 31 oktober 2013

Is, planering och gruvor

Av Inger - 31 oktober 2013 09:50

   Två småfrusna människor som tar farväl av Sösjö för i år. Isen hade börjat lagt sig intill stranden, med ett tunt och blankt istäcke. Där isen ännu inte fått fäste,  vågade sig vattnet försiktigt och gjorde små krusningar på ytan.

Men nu blir vi hemma. Ja en gång far vi upp om det blir mycket snö, vi (läs Bengan) får se till att skotta av taken isåfall.


Idag ska min PRO-cirkel fara till "Svea-mitt-i-smeten", ett café som specialiserat sig på en slags mazariner, namnet bortglömt för tillfället, men det var "Svea" själv som för många år sedan introducerade dessa för fagerviksborna. Nu har Marianne Svedin tagit över och jobbat upp gamla traditioner. Heder åt henne, tycker nostalgi-Inger.


I lördags var Bengan och jag på teater, vi såg Grottmannen, en monolog som framfördes med bravur av Lars T Johansson. Jösses vad "mittiprick" och kul det var! Den handlar om att grottmannen fortfarande bor kvar i männen och att även grottkvinnornas vanor sitter i hos oss kvinnor. Mycket roligt illustrerat med både kroppsspråk och talspråk.

Tänk vad bra man mår då man får skratta riktigt ordentligt! Det känns lite som inre gympa. Gissar att kroppen blir smockfull med härliga endorfiner som är så himla bra för oss. Mer av den varan!


I morron är det dags för Zometa och senare i november är det även dags för mitt halvåriga läkarbesök. Dags att börja gruva sig igen då. Men som jag har annat att tänka på, som min stundande födelsedag, blir det kanske inte så mycket "gruv"? Planeringen inför födelsedagen är i det närmaste klar, jag gillar att veta "var, när, hur". Nu vet jag. Tvärtemot många andra, gillar jag att fylla år, alternativet  gillar jag icke. Det kanske blir så, då man får en "sjukdom" som färgar livet, man blir mer rädd om sina dagar.

Nog om detta. Nu ska jag sätta på mig ansiktet, fixa frillan, skrapa bilrutan och göra mig klar för "Svea"!

Ha en skön torsdag och tänk på; vi har oss bara en gång!

 
 
Ingen bild

skrivmoster

31 oktober 2013 10:43

Ja då var det slut för denna gången med sommarstugeliv. Här hoppas vi på att få uppleva en sommar till uppe i norr. Man får aldrig ge upp hoppet. Kul att du har din födelsedag planerad. Jag ville vara med! :) Ni är ett så härligt gäng och man trivs som fisken i vattnet. Jag visste noll och intet om min dag, som ju firades en vecka i förväg. Men det blev så bra så. Ha riktigt trevligt och roligt på Sveas och sen under Allhelgona. Vi får lite besök imorgon och sen har vi lite annat.
Kramar om dig kära syrsan! Hälsa till B också! <3

Inger

1 november 2013 11:01

Tack syrsan!
Ja vi hade så trevligt på Sveas, god landgång o kaffe, trevlig miljö också. Ja jag önskar så att du o E kunde vara med på min födelsedag som vi ska fira här hemma med "öppet hus".
Klart ni ska vara nästa sommar i norr, fattas bara! Kanske vi också, vem vet.
Kram o hälsa E!

 
Ingen bild

Ingela

31 oktober 2013 11:10

Så mysigt det låter med Svea! Mindre mysigt att måsta säga hejdå till Sösjö, men snart är det vår igen och ni är där och vädrar ut vintern. Hoppas du får må bra efter Zometa behandlingen och sen ska du inte gruva dig så mycket inför nästa läkarbesök, även om jag förstår dig precis. Njut istället av din födelsedag med nära och kära, sen ska du se att alla skratt endorfiner läkt en del i kroppen! Bamse Kram till min favorit stora syrra! <3

Inger

1 november 2013 10:57

Åh Ingela, det var så himla trevligt hos Svea, däremot blev det ingen Zometa idag. Har bloggat om det också.
Jag har fått skratta lite idag, så endorfinstuket är igång, tack o lov!
Kram, kram!

 
Britten

Britten

31 oktober 2013 11:47

Allra goaste! Är med dig i tankarna, det vet du! Önskar dig en härlig dag idag med Sveamazariner och annat trevligt. Jag vill gärna ha rapport sedan!
Bamsekramar! Britten

http://..

Inger

1 november 2013 10:54

Tack snälla Britten! Ja jag vet att du tänker på mig och det gör mig glad. Önskar att du inte bodde så förbaskat långt bort!
Mailar om ett tag. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - 31 december 2014 11:54


  Detta är jag, Inger. Året som gått, har varit vänligt mot mig och min familj. Inga särskilda sjukdomar, ingen har dött, ingen har fötts. Sommaren var underbar, utom midsommar som var den vanliga fleesejackor o kepshelgen. Men vi var ett stort gän...

Av Inger - 28 september 2014 16:10

  Det här är min Bengan. Fotot är från då vi var i Skåne i fjol, närmare bestämt i Viken där vi hyrde hus av kära Evy. Inte kunde vi då veta att det skulle bli sista gången vi fick bo i detta vackra hus och träffa den allra finaste värdinnan med den...

Av Inger - 13 september 2014 15:23


   Idag är en "sån" dag, en tänk- o funderingsdag. Tänker ofta på C i dag. Många negativa tankar far över mig, det både finns och finns inte en orsak till tänkandet. Jag tror att vi alla har sådana dagar, då vi kanske har drömt något otäckt och känsl...

Av Inger - 26 augusti 2014 18:18


   Nää, tänkte bara sätta in en tårt o kakbild för att väcka er uppmärksamhet.   Idag har jag varit på träningslokal, vilket var längesedan. Men jag är ju med i en utmaning att träna 3ggr/vecka med redovisning på söndagar, därför måste jag gör...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min barndoms somrar på Björkön


Ovido - Quiz & Flashcards